Almenys 294 morts pel cicló Idai a Moçambic

Desenes de milers de persones esperen en refugis ajuda d'emergència.

Un home mira un pont arrasat al llarg del riu Umvumvu després del pas del cicló Idai.
Un home mira un pont arrasat al llarg del riu Umvumvu després del pas del cicló Idai.

El pas del cicló Idai per Moçambic ha deixat almenys 294 morts en aquest país, tot i que les autoritats locals han assegurat les xifres continuen sent provisionals ja que gran part del territori continua inundat i no s’ha pogut establir comunicació amb alguns barris de les ciutats més afectades. 

Les labors de rescat i ajuda continuen sent intenses i desenes de milers de persones esperen en refugis ajuda d'emergència i que millore la situació per a poder prosseguir amb les seues vides. Les autoritats estimen que hi ha 60.000 ciutadans a l'espera de ser rescatats només a la província de Sofala.

Aquestes xifres incrementen el total de morts pel pas de Idai, que ha arrasat pobles i ciutats de Moçambic, Zimbàbue i Malaui, a quasi mig miler. Al país veí, Zimbàbue, on el cicló va passar el divendres, el nombre de morts comptabilitzats ha augmentat a 139, segons les últimes xifres facilitades pel govern del país, que tem que s'incrementen quan les autoritats puguen accedir a tot el territori afectat.

Hi ha unes 2,8 milions de persones damnificades per la catàstrofe, una de les més grans que ha patit el continent.

També et pot interessar

stats