Almenys 26 persones mortes per les protestes a Veneçuela

Maduro ha anunciat que trenca relacions poítiques i diplomàtiques amb els Estats Units.

Maduro, durant la compareixença al palau presidencial
Maduro, durant la compareixença al palau presidencial / Marcelo García (Efe)

Almenys 26 persones han mort per les protestes a Veneçuela, segons han informat les ONG Observatori Internacional de Conflictivitat Social (OVCS).  La tensió al país s'ha agreujat després que l'opositor Juan Guaidó s'haja autoproclamat president legítim. 

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha respost a les declaracions del president dels Estats Units sobre el reconeixement al titular de l’Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, com a president legítim del país. D’aquesta manera, Maduro ha anunciat la seua decisió de trencar relacions diplomàtiques i polítiques amb el govern dels EUA. 

A més, el president del país llatinoamericà ha acusat “d’intervencionisme” Trump i ha donat 72 hores al personal diplomàtic dels Estats Units perquè abandonen l’ambaixada a Veneçuela.

“He decidit trencar relacions diplomàtiques i polítiques amb el govern imperialista dels Estats Units”, ha afirmat Maduro des de la seu presidencial. 

A banda dels Estats Units, nombrosos països d'Amèrica Llatina han donat suport a Guaidó, qui s'ha autoproclamat president de Veneçuela. Entre aquests destaquen el Brasil, Colòmbia, l'Argentina i Xile. 

El ministre de Defensa diu que els militars no acceptaran Guaidó

El ministre de Defensa de Veneçuela, Vladimir Padrino, ha dit que els militars del país no acceptaran "un president imposat a l'ombra de foscos interessos".

"La desesperació i la intolerància atempten contra la pau de la nació. Els soldats de la pàtria no acceptem un president imposat a l'ombra de foscos interessos ni autoproclamat al marge de la llei", ha dit el ministre en les seues xarxes socials.

PP i Ciutadans donen suport a Guaidó

Pel que fa a Espanya, el Partit Popular i Ciutadans han demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que reconega Guaidó com a “president legítim de Veneçuela”

Per la seua banda, el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha incidit en la importància de "preservar la unitat d'acció" de la Unió Europea, motiu pel qual ha demanat un "debat ràpid" de tots els ministres d'Exteriors.

També et pot interessar