Almenys 24 morts en l'onada d'incendis de Xile, que ha cremat més de 100.000 hectàrees

Les autoritats han detingut deu persones per la presumpta implicació en els focs

Un home fuig del foc a Santa Juana, prop de Concepción, al sudoest de Santiago
Un home fuig del foc a Santa Juana, prop de Concepción, al sud-oest de Santiago / Ailen Dían (Reuters)

El govern de Xile ha detingut deu persones per la presumpta implicació en els incendis que ja han cremat més de cent mil hectàrees, han destruït un miler d'habitatges i han matat almenys 24 persones. N'hi ha 26 més hospitalitzades, amb cremades greus. Els sospitosos s'enfronten a penes d'entre cinc i vint anys de presó en cas de ser condemnats.

El president, Gabriel Boric, homenatjava aquest diumenge l'última víctima, Yesenia Muñoz, bombera voluntària en un país en què l'extinció d'incendis no està professionalitzada.

L'últim informe del Servei Nacional de Prevenció i Resposta davant Desastres del Ministeri de l'Interior estima en 261 els incendis actius en tot el país. Ñuble, Biobío i La Araucanía, zones d'intensa activitat agrícola i forestal situades a 400, 500 i 700 quilòmetres al sud de Santiago són les regions més afectades pels focs, que també cremen la província de Los Lagos.

Les previsions no són optimistes a curt termini. Després d'una lleugera baixada de les temperatures el cap de setmana, a partir de dimarts els pronòstics anticipen que repuntarà l'onada de calor, amb temperatures històriques que poden arribar als 40 graus.

Un incendi crema un tossal a Los Venados, San José de la Mariquina, prop de Valdivia
Un incendi crema un tossal a Los Venados, San José de la Mariquina, prop de Valdivia / Stringer (Reuters)

També et pot interessar

stats