Almenys 23 morts i 45 ferits en un atac amb camió bomba a Mogadiscio

El grup jihadista Al-Shabab s'ha atribuït l'atac pel qual s'espera que augmente el nombre de víctimes.

Agents de seguretat, al lloc on va explotar un cotxe bomba
Agents de seguretat, al lloc on va explotar un cotxe bomba / Said Yusuf Warsame (Efe)

Almenys 23 persones han mort i 45 han resultat ferides en un atac amb un camió bomba a Mogadiscio, perpetrat pel grup jihadista Al-Shabab.

El comandant de policia Abshir Isak ha explicat que l'atac tenia com a objectiu l'hotel Maka Almukrama, situat en el cèntric i concorregut carrer del mateix nom de la capital somali, on continuen les operacions de rescat de víctimes.

Segons la mateixa font, l'explosió va ocórrer davant de la porta de l'hotel, freqüentat per funcionaris del govern somali. Cinc atacants van intentar accedir a l'establiment, però no van poder perquè va quedar parcialment destruït i es van ocultar en un edifici limítrof.

Segons han informat mitjans locals, després de l'explosió, que va causar nombrosos danys materials en botigues i vehicles aparcats al carrer, es van sentir ràfegues de tirs.

Es tem que augmente el nombre de víctimes a l'espera que es divulguen noves xifres per part dels hospitals i el govern somali.

Tot apunta que pot tractar-se del pitjor atemptat comés per Al-Shabab a Mogadiscio des de la massacre del 14 d'octubre de 2017, quan un altre atac amb camió bomba va causar almenys 512 morts en el pitjor acte terrorista de la història de Somàlia. 

L'organització terrorista, que es va afiliar en 2012 a la xarxa internacional Al-Qaeda, controla part del territori en el centre i el sud del país i aspira a instaurar a Somàlia un estat islàmic. 

Somàlia viu en un estat de guerra i caos des de 1991, quan va ser enderrocat el dictador Muhammad Siad Barre. Això va deixar el país sense un govern efectiu i en mans de milícies radicals islàmiques, senyors de la guerra i bandes de delinqüents armats.

També et pot interessar

stats