Almenys 18 morts en estavellar-se un avió a l'Índia amb 190 passatgers a bord

L'aeronau d'Air India Express se n'ha eixit de la pista durant l'aterratge a l'aeroport de Calcuta i procedia de Dubai.

Els equips de rescat busquen supervivents després de l'accident

Un avió procedent de Dubai s'ha estavellat en eixir-se'n de la pista d'aterratge a l'aeroport de Calicut, a l’estat de Kerala, al sud de l’Índia.

L'aeronau d'Air India Express portava 190 passatgers i s'ha partit en tres parts per l'impacte, però no hi ha hagut cap incendi a bord. Almenys hi ha 18 persones mortes i més de 100 ferides, segons fonts policials, encara que continuen les activitats de rescat. Entre el passatge hi havia 10 xiquets.

L'avió, un Boeing 373, pertany al programa de repatriació Vande Bharat. En aquest país estan suspesos els vols internacionals amb motiu de la pandèmia per coronavirus.

Durant els últims dies, s'han produït fortes pluges en aquesta regió de l'Índia i encara continuen. De fet, aquest divendres s'han produït 15 morts en una solsida de terra al districte d'Idukki.

L’accident és el pitjor ocorregut al país des de 2010, quan un altre vol d’Air India Express, procedent també de Dubai, se’n va eixir de la pista mentre aterrava a la ciutat de Mangalore, al sud de l’Índia, causant la mort de 158 persones.

Tant Mangalore com Calicut tenen pistes d’aterratge en altura, amb caigudes pronunciades en els extrems.

També et pot interessar