Almenys 162 persones han mort per un terratrémol a Indonèsia

Les autoritats locals xifren en més de 300 el nombre de persones ferides i en 13.000 les desplaçades

Almenys 162 persones han mort aquest dilluns per un terratrémol en Cianjur, a Indonèsia
Almenys 162 persones han mort aquest dilluns per un terratrémol a Cianjur, Indonèsia / Antara Foto (Reuters)

Almenys 162 persones han mort aquest dilluns per un terratrémol de magnitud 5,6 que ha sacsejat Indonèsia, segons les dades facilitades per les autoritats locals de la província de Java Occidental. Mentrestant, continuen buscant supervivents.

El governador de la província, Ridwan Kamil, ha xifrat en 326 el nombre de persones ferides i en unes 13.000 les desplaçades. L’Agència Nacional per a la Gestió de Desastres (BNPB, en indonesi) ha comptabilitzat més de 2.000 cases danyades.

El sisme s’ha registrat a les 13:21 hores (+7 GMT) d’aquest dilluns prop de la localitat de Cianjur, a la província de Java Occidental, la més poblada d'Indonèsia amb quasi 50 milions d'habitants. El municipi de Cianjur té una població d'unes 170.000 persones i es troba a 75 quilòmetres de Jakarta.

L’Agència Nacional per a la Gestió de Desastres ha comptabilitzat més de 2.000 cases danyades
L’Agència Nacional per a la Gestió de Desastres ha comptabilitzat més de 2.000 cases danyades / Antara Foto (Reuters)

En vídeos divulgats per les autoritats locals és possible veure desenes de persones, algunes inconscients, rebent cures mèdiques i sent traslladades en ambulàncies cap a centres de salut de la regió. Així mateix, les imatges mostren diverses propietats i instal·lacions danyades, mentre que alguns habitatges han quedat totalment destruïts pel tremolor, que s’ha arribat a ser sentit en la capital, Jakarta.

El portaveu del govern de Cianjur, Adam, va indicar que la majoria de les víctimes van morir a l'hospital Sayang d'aquesta municipalitat, on se situa l'epicentre del sisme a Java Occidental.

Indonèsia s'assenta sobre l'anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica en la qual cada any es registren uns 7.000 terratrémols, la majoria d'ells moderats. Una de les catàstrofes més mortíferes al país va tindre lloc el 2004, quan un fort terratrémol al nord de l'illa indonèsia Sumatra va generar un tsunami que va causar més de 226.000 morts en una dotzena de nacions banyades per l'Oceà Índic.

També et pot interessar

stats