Almenys 12 persones mortes i 41 ferides en un triple atemptat a Kabul

Cap grup insurgent n'ha reivindicat encara l'autoria.

Treballadors d'emergències traslladen el cos d'una de les víctimes a l'hospital després de l'explosió
Treballadors d'emergències traslladen el cos d'una de les víctimes a l'hospital després de l'explosió / Omar Sobani (Reuters)

Un triple atemptat a Kabul ha causat almenys 12 persones mortes i 41 ferides, víctimes de les primeres dues explosions, que tenien com a objectiu un autobús amb empleats del govern afganés.

Cap grup insurgent ha reivindicat encara l'autoria del triple atemptat, que ha tingut lloc enmig de la visita de l'enviat especial estatunidenc per a la reconciliació de l'Afganistan, Zalmay Khalilzad. 

Aquest es va reunir dimecres amb el president afganés, Ashraf Ghani, i el cap de l’executiu, Abdullah Abdullah, per a formar "un equip inclusiu i efectiu" que negocie amb els talibans. Les dues parts busquen una eixida a quasi vint anys de conflicte armat en la nació asiàtica, encara que fins ara els talibans s'han negat a seure a la mateixa taula amb el govern afganés.

L'últim atac de rellevància a Kabul va tindre lloc divendres, quan almenys 9 persones van morir i altres 33 van resultar ferides perquè un terrorista suïcida va detonar els explosius que portava en un vehicle en veure que el perseguia la policia. 

També et pot interessar

stats