Almenys 11 morts i més de 100 ferits a Haití per un terratrémol de magnitud 5,9

Encara hi ha zones on es desconeix si el sisme ha ocasionat danys o víctimes.

L'epicentre del sisme es va registrar a 20 quilòmetres al nord de Port-de-Paix i a 175 quilòmetres de la capital, Port-au-Prince. Efe
L'epicentre del sisme es va registrar a 20 quilòmetres al nord de Port-de-Paix i a 175 quilòmetres de la capital, Port-au-Prince. Efe

Un terratrémol de magnitud 5,9 en l'escala de Richter que s'ha registrat aquest dissabte, 6 d’octubre, al nord de Port-de-Paix a Haití, ha causat almenys 11 morts i més de 100 ferits, segons dades preliminars. 

L'epicentre del sisme es va registrar a 20 quilòmetres al nord de Port-de-Paix i a 175 quilòmetres de la capital, Port-au-Prince, i a una profunditat de 15,3 quilòmetres, tal com ha informat el Servei Geològic d'Estats Units.

A Port-de-Paix, una de les zones més pobres del país, s'han registrat 6 dels 11 morts, però encara hi ha diverses zones on es desconeix si el sisme ha ocasionat danys o víctimes. 

El primer ministre d’Haití, Jean Henry Ceant, ha anunciat en el seu compte de Twitter que s'ha constituït un comitè de crisi, que inclou  diversos ministeris, per a coordinar les tasques d'emergència.

Protecció Civil també ha anunciat en un comunicat que els seus equips estan treballant en tot el país, especialment al nord-oest, on s'han sentit dues rèpliques menors del sisme. 

També et pot interessar

stats