Almenys 100 persones mortes i vora 4.000 ferides en una forta explosió a Beirut

El primer ministre libanés declara un dia de dol aquest dimecres i diu que es castigarà els responsables.

Foto de portada: Imatges de la zona afectada per l'explosió a Beirut

Una forta explosió al port de Beirut (Líban) ha causat almenys 100 víctimes mortals i vora 4.000 persones ferides, segons ha anunciat la Creu Roja libanesa. L'Agència Nacional de Notícies (ANN) ha informat que l’esclat s’ha originat prop d’uns magatzems que contenen materials explosius, pel que s’ha produït una forta deflagració que ha pogut sentir-se a tota la ciutat i els suburbis.

Segons la cadena local LBCI, hi ha més de 500 ferits a l'Hospital Hotel Dieu, situat al centre de Beirut, on asseguren que ja no poden rebre més persones ferides.

El president libanés, Michel Aoun, ha ordenat a les forces armades que realitzen patrulles a les zones més afectades per l’explosió, que també ha deixat greus danys materials.

Així mateix, Aoun ha demanat al Ministeri de Salut que s’oferisca tractament gratuït a les persones ferides, a més d’acollir totes les persones les llars de les quals s'han vist afectades per l’esclat.

Declaren un dia de dol

El primer ministre libanés, Hassan Diab, ha declarat un dia de dol nacional per a aquest dimecres per les víctimes de l’explosió. En un breu discurs televisat, Diab ha afirmat que la catàstrofe “no passarà sense responsabilitats” i que fer justícia és la tasca del govern. "Aquesta és una promesa als màrtirs i als ferits", ha remarcat el cap de l'executiu.

A més, ja ha sol·licitat l'ajuda dels estats "amics i germans" del Líban, que travessa la pitjor crisi econòmica des del final de la guerra civil (1975-1990). Diferents països ja han anunciat que s’ofereixen a donar suport. Entre ells figuren els Estats Units, el Regne Unit, França, Israel, Qatar, l’Iran i Egipte.

La Creu Roja libanesa ha assegurat que està rebent “milers de telefonades” al seu número d'emergència. L'organització ha desplegat més de 30 equips per a atendre els afectats i ha demanat a les ambulàncies de tot el país que acudisquen a la capital.

Cascos blaus ferits de gravetat

Alguns membres de la Força de Pau de Nacions Unides al Líban (Finul) han resultat greument ferits per la gran explosió, que ha afectat un dels seus vaixells atracat al moll. Vora 600 espanyols i espanyoles formen part d'aquesta missió.

També et pot interessar

stats