Alliberen 303 persones migrants arrestades a Mississippí

377 persones continuen arrestades després de la detenció més gran d’aquest tipus als Estats Units en almenys una dècada.

377 persones continuen arrestades
377 persones continuen arrestades / Reuters

El Servei d’Immigració i Control de Duanes dels Estats Units ha informat que han alliberat 303 migrants dels detinguts dimecres passat a l’estat nord-americà de Mississippí, quan van arrestar 680 treballadors, dels quals la majoria treballen en plantes de processament d’aliments. Les autoritats han explicat que 271 persones de les alliberades hauran de comparéixer davant d’un jutge, i 32 més estan en llibertat per “raons humanitàries”. 

El fiscal del districte sud de Mississippí, Mike Hurst, ha dit que és la batuda més gran en una dècada als Estats Unitats. Al juliol, Donald Trump va anticipar que el seu govern iniciaria detencions massives per a deportar “milers” de persones indocumentades. Segons els mitjans locals, la mesura, que va posar en alerta les organitzacions d’immigrants, es dirigia contra vora 2.000 persones que ja havien rebut ordres de deportació i que, en alguns casos, no es van presentar a les audiències en els tribunals d’immigració.

També et pot interessar