Alliberen 259 persones esclavitzades en un centre de detenció il·legal de Nigèria

El centre està dins d'una mesquita on les víctimes eren maltractades i feien treballs forçats.

A Kaduna van ser alliberades al setembre unes 300 víctimes encadenades pels turmells
A Kaduna van ser alliberades al setembre unes 300 víctimes encadenades pels turmells / Efe

La policia ha alliberat 259 persones d'un centre de detenció il·legal situat en una mesquita d'Ibadan, al sud-oest de Nigèria, on vivien en condicions d'esclavitud. Les forces de l'orde han actuat després de ser alertades per un jove de 17 anys que havia aconseguit escapar d'un lloc similar. Hi ha nou detinguts.

El comissari de la policia, Shina Olukolu, ha precisat que en aquest centre han trobat 34 dones, 191 homes, 11 xiquets i "23 malalts que suposadament havien sigut detinguts i encadenats entre dos i deu anys".

El jove denunciant ha dit que les víctimes "eren maltractades i mal alimentades, se'ls tractava com a esclaves i feien treballs forçats i les morts no es comunicaven a ningú".

No és la primera vegada que ixen a la llum els horrors d'aquesta mena de centres, que solen ser correccionals i habituals al nord del país, de majoria musulmana. Els joves hi solen ser enviats pels seus pares perquè modifiquen el seu comportament o abandonen hàbits perjudicials com el consum de drogues.

A Kaduna van ser alliberades al setembre unes 300 víctimes encadenades pels turmells, i a l'octubre van alliberar 147 presos d'una altra escola religiosa. El govern nigerià va prometre llavors investigar aquesta classe de pràctiques. 

També et pot interessar

stats