Alliberada la jove Ahed Tamimi, una icona per a la resistència palestina

Tenia 16 anys quan la van empresonar per agredir un soldat israelià que patrullava al seu poble ocupat des de fa 50 anys.

Ahed Tamimi eixint d’una presó israeliana
Ahed Tamimi eixint d’una presó israeliana / Ammar Awad (Reuters)

El Govern d'Israel ha decidit alliberar l'activista palestina Ahed Tamimi després d'haver passat huit mesos empresonada per haver pegat un puntelló i una galtada a un soldat que patrullava al seu poble, Nabi Salih, ocupat des de fa més de 50 anys. 

Els soldats no la van denunciar, però va ser gravada i el seu vídeo es va fer viral a les xarxes socials. Tamimi ja havia protagonitzat altres vídeos en què mostrava la seua lluita directa des que era només una xiqueta. Per això, des de fa anys s'havia convertit en un símbol per a la resistència palestina. Juntament amb ella també ha eixit de la presó sa mare. La jove, que ara té 17 anys, ha sigut traslladada a un punt de control de Cisjordània.

Ahed Tamimi, que va ser condemnada l'any passat, va acceptar un acord amb la fiscalia i va assumir els càrrecs d'incitació i agressió. L’incident es va porduir després de la decisió de Donald Trump de reconéixer Jersusalem com a capital d’Israel.

Filla d’una família coneguda per la resistència contra l’ocupació israeliana, molts palestins la veuen com un exemple de valentia. D’altra banda, el govern israelià assegura que això només ajuda a transmetre als fills l’odi que senten els pares per Israel. 

També et pot interessar

stats