Alex Salmond rebutja les acusacions d’assetjament sexual de dos membres del seu personal

L’ex primer ministre d’Escòcia ha anunciat que es querellarà contra el govern escocés per denunciar el cas davant la policia.

L’ex primer ministre d’Escòcia ha anunciat que es querellarà contra el govern escocés per denunciar el cas davant la policia.
L’ex primer ministre d’Escòcia ha anunciat que es querellarà contra el govern escocés per denunciar el cas davant la policia. / Twitter Alex Salmond (Reuters).

L’ex primer ministre d’Escòcia ha negat que siguen certes les acusacions d’assetjament sexual que van formular contra ell dos membres del seu equip. Els fets haurien ocorregut l’any 2013, quan encara es trobava en el càrrec, però ha sigut ara quan l’executiu dirigit per la seua successora, Nicola Sturgeon, els ha posat en coneixement de les autoritats, després de dur a terme una investigació interna, segons ha anunciat hui, 24 d’agost, el diari escocés The Daily Record.

Alex Salmond ja ha negat públicament haver assetjat cap dels seus col·laboradors i ha anunciat que posarà en marxa actuacions legals per tal d’impugnar el procediment obert pel govern escocés, perquè assegura que no l’han informat de les proves que hi ha contra ell i, per tant, no ha pogut defendre’s adequadament. En els últims anys ha intentat resoldre l’assumpte de manera amistosa, mitjançant ofertes de conciliació, mediació i arbitratge, la qual cosa, segons ell, haguera sigut millor per a tots, en particular per als demandants. Però com que tots aquests esforços han sigut rebutjats, caldrà litigar. De moment, ha demanat una revisió judicial per a decidir sobre la legalitat del procediment i ha advertit que respondrà de manera exhaustiva i pública si perd, però que abans no farà cap declaració que puga afectar el procés.

Per la seua part, el govern escocés ha confirmat la querella presentada per Salmond i ha coincidit en la necessitat de limitar les declaracions fins que el procés legal ho permeta, però ha afegit que defendrà la seua posició, perquè és vital que qualsevol acusació d’assetjament siga investigada de manera seriosa, independentment de la persona implicada.

El nacionalista Alex Salmond es va convertir en primer ministre d’Escòcia el 2007. El 2014, va dimitir com a conseqüència del seu suport a l’opció independentista en el referèndum per a decidir la independència d’Escòcia del Regne Unit. Quan el 55% van votar en contra de la independència, Salmond va ser substituït per Sturgeon al front del Partit Nacionalista Escocés.

També et pot interessar

stats