Alerta de tsunami al Pacífic després d'un terratrémol de 8,2 a Alaska

El Servei Meteorològic Nacional dels EUA ha emés una alerta de vigilància a les illes de Hawaii, l'illa de Guam i la costa d'Alaska

Imatge d'arxiu de Kauai, una de les illes de Hawai
Imatge d'arxiu de Kauai, una de les illes de Hawai

Un terratrémol de magnitud 8,2 en l'escala Richter ha sacsejat aquest dijous les illes Aleutianes d'Alaska (EUA) i ha provocat l'emissió d'una alerta de tsunami per a Hawaii.

El Servei Geològic Nacional dels Estats Units (USGS) ha indicat que el tremolor s'ha registrat cap a les 22:15 hora local (06:15 GMT) prop de Sandpoint, en l'est de les Aleutianes, a l'oceà i a una profunditat de 32 quilòmetres.

Malgrat que els terratrémols a eixa profunditat se senten amb menys força que els més superficials, el sistema d'alertes de tsunami del Servei Meteorològic Nacional dels EUA ha emés una alerta de vigilància per a les pròximes hores a les illes de Hawaii i també a l'illa de Guam.

El terratrémol s'ha vist acompanyat de mitja dotzena de tremolors de menor consideració i diferent profunditat en la mateixa regió, a uns 120 quilòmetres de Chignik (Alaska), entre els quals el següent més fort ha tingut una magnitud de 6,2 a 42 quilòmetres de la superfície.

El més superficial, a 5 quilòmetres de profunditat, ha tingut una magnitud de 5,6 i s'ha registrat a les 22:32, hora local.

El Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic ha anunciat que "s'està duent a terme una investigació" per a determinar si hi ha una amenaça real de tsunami per a Hawaii i l'illa de Guam.

També s'ha emés una alerta de tsunami per a la península d'Alaska i els governs del Japó i de Nova Zelanda estudien la possibilitat de tsunami en les seues costes.

També et pot interessar

stats