L’alerta per sequera a França ja afecta noranta dels noranta-sis departaments

Aquesta situació ha estat provocada per la falta de pluja i les successives onades de calor que hi ha hagut durant les últimes setmanes

El termòmetre marca una temperatura de rècord a França
El termòmetre marca una temperatura de rècord a França / Romain Perrocheau (AFP)

L'alerta per sequera a França ja afecta, en diferents nivells, noranta dels noranta-sis departaments de la França metropolitana, en els quals ja hi ha algun tipus de restricció d'aigua, ha informat el Ministeri de Transició Ecològica.

La zona est del país és una de les més afectades per la sequera, provocada per la falta de pluja i les successives onades de calor. La part oest i el sud de França també pateixen els efectes de la meteorologia extrema. Onze departaments ja estan en el nivell d’alerta més elevat, el de crisi; quaranta estan en el segon més greu, el d'alerta reforçada; trenta-nou en alerta; i tres en vigilància.

En aquests noranta departaments hi ha algun tipus de restricció en el consum domèstic, urbà, agrícola o industrial. Algunes poblacions de l'interior han hagut de proveir camions cisterna per al consum de la població.

De moment, hi ha sis departaments que no tenen cap restricció d'aigua. Destaquen el de París, els Alts del Sena i el de Seine-Saint-Denis, limítrofs amb la capital gal·la.

També et pot interessar

stats