Alerta a la República Democràtica del Congo per la mort per ebola d’un pastor evangelista

S’havia desplaçat a 350 km de la zona infectada, cosa que augmenta el risc de propagació de la malaltia.

Alerta a la República Democràtica del Congo per la mort per ebola d’un pastor evangelista
Alerta a la República Democràtica del Congo per la mort per ebola d’un pastor evangelista

El pastor evangelista malalt d’ebola que havia arribat aquest diumenge a la ciutat de Goma, al nord-est de la República Democràtica del Congo, ha mort durant el trasllat a un centre de tractament de la malaltia. La importància és que es tracta d’una ciutat de les més poblades del país, lloc estratègic per la proximitat a països com Ruanda o Burundi i per tindre un aeroport internacional. Per això preocupa el risc de propagació de la malaltia.

La víctima, que una vegada a la regió, havia anat voluntàriament a un centre de salut i havia sigut transferida al Centre de Tractament de l’Ebola (ETC), va donar positiu. La malaltia que ja ha causat quasi 1.600 morts i més de 2.400 casos confirmats al país.

Aquest brot representa l’amenaça més gran per al país centreafricà, i la segona major epidèmia des que el 2014 moriren més d’11.000 persones i es va crear una situació d’alerta en altres països, com ara el nostre.

L’OMS decidirà si és una emergència internacional

Després de confirmar-se aquesta situació, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha convocat, per a demà dimecres, una reunió del seu Comité d’Emergència per reavaluar l’evolució de l’epidèmia d’ebola a la República Democràtica del Congo. La seua missió és fer una recomanació formal al director general de l’OMS per mantenir el nivell d’alerta actual o declarar l’emergència sanitària internacional.

La decisió es farà pública de nit. Així, en cas que es declare definitivament l’alerta, la República Democràtica del Congo entrarà en una situació d’aïllament internacional. Per aquest motiu, l’OMS ja està preparant una campanya de sensibilització destinada a treballadors sanitaris i comunitats en nou països propers, com ara Ruanda. A més, les autoritats ruandeses també han aprovat un protocol de vacunació i el desplegament d’equips que duran a terme la immunització a zones d’alt risc.

També et pot interessar

stats