Alemanya, Polònia i la República Txeca acorden reforçar la vigilància contra el tràfic de migrants

Amb aquest pacte busquen detectar i previndre les entrades no autoritzades en una fase primerenca

Nancy Faeser, ministra de l'interior alemanya
Nancy Faeser, ministra de l'Interior d'Alemanya / OLIVIER HOSLET

Alemanya, Polònia i la República Txeca han acordat aquest divendres patrulles conjuntes al seu territori i la creació d’un grup operatiu per a lluitar contra el tràfic de migrants. Segons ha anunciat la ministra alemanya de l’interior, Nancy Faeser, aquest reforç ajudarà a “detectar i previndre les entrades no autoritzades en una fase primerenca”.

El grup de treball conjunt acordat per Faeser i els seus homòlegs txec, Vít Rakusan, i polonés, Mariusz Kaminski, funcionarà sota els paraigües d’Europol EMPACT i la Plataforma Multidisciplinar Europa contra les Amenaces Criminals. En el comunicat emés per Faeser ha detallat que el pacte inclou “intensificar les patrulles conjuntes també en territori txec i polonés de les policies d'allí amb la nostra policia federal”. "Hem adoptat ara un conjunt de mesures addicionals que estan estretament coordinades i combinen bé", ha afirmat Faeser, que se sumen als controls de la policia alemanya en els punts centrals de les rutes de contraban i la intensificació dels controls aleatoris en tota la zona fronterera.

"Amb controls flexibles i mòbils en llocs alternants impedim que els traficants prenguen mesures per a esquivar-los. Al mateix temps, ens assegurem que els controls tinguen el menor impacte possible sobre les persones, els viatgers i el comerç en el dia a dia", ha afegit.

També et pot interessar

stats