Alemanya, paralitzada en la vaga més gran en dècades

El transport públic s’ha parat completament a la primera potència econòmica d’Europa

Supervaga de transport a Alemanya

Alemanya viu la vaga més gran en dècades. Milions de persones s'han vist hui afectades per la paralització de tota la xarxa de transport públic. Els sindicats reclamen una pujada de salaris d'entre un 10% i un 12% per a poder afrontar el constant increment de la inflació de la primera economia d'Europa.

La vaga es va avançar aquest diumenge a Munic i ara l'aeroport s'ha convertit en una instal·lació fantasma amb tots els vols cancel·lats. Aquest dilluns s'hi han sumat la resta d'aeroports del país en una parada de 24 hores que afecta 380.000 viatgers.

La paralització del sector ha fet que milions de persones hagen hagut de recórrer al transport privat. S'han suspés tots els trens de llarga distància i estan paralitzades la major part de les connexions regionals i locals ferroviàries. Però no sols són aquests mitjans de transport, sinó que també s’han adherit a la vaga més gran en dècades el metro, els autobusos i fins i tot el transport marítim.

Els sindicats reclamen una pujada dels salaris d'entre el 10% i el 12 % per a fer front a l'increment de la inflació; la guerra a Ucraïna ha disparat els preus de l'energia i dels aliments en la primera economia d'Europa fins a situar l'IPC al 8,7%. La patronal qualifica d'exagerada i desproporcionada la vaga i ofereix una pujada salarial del 5%, però els sindicats confien que la pressió puga afavorir els seus objectius.

També et pot interessar

stats