Alemanya obté el control de la filial germànica de Gazprom per a assegurar el subministrament de gas

El govern alemany controlarà la filial germànica d’aquesta empresa gasista russa, almenys fins al setembre del 2022

Logo de l'empresa russa de gas Gazprom
Logo de l'empresa russa de gas Gazprom / Europa Press

El govern d'Alemanya ha decidit obtindre la totalitat del control de la filial germànica de l'empresa gasista russa Gazprom almenys fins al setembre del 2022 per assegurar la seguretat de l'oferta de gas al país.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el ministre d'Economia i vicecanceller, Robert Habeck, que ha indicat que el pas era necessari per a garantir el subministrament.

Habeck ha justificat el pas amb la falta de claredat jurídica sobre la situació de l'empresa i amb el fet que la matriu russa no havia complit normes de transparència després d'anunciar que es desprendria de la filial.

En concret, l'executiu germànic ha nomenat l'Agència Federal de Xarxes com a administrador temporal de Gazprom Germania a causa de les relacions legals "poc clares" i la violació dels requisits d'informació a l'empara de l'Ordenança de Pagaments i Comerç Estranger. De fet, el govern alemany tenia la sospita que Gazprom Alemanya estava usant tàcticament les seues capacitats d'emmagatzematge per a fer més dramàtica la crisi del preu del gas a Alemanya.

"La nominació d'un administrador serveix per a protegir la seguretat i l'orde públics i per a mantindre la seguretat de l'oferta. Aquest pas és obligatori. La seguretat d'oferta està garantida actualment", ha subratllat Habeck.

Gazprom Alemanya té un paper clau en el mercat de gas al país tant en l'emmagatzematge com en el comerç i el transport.

L'empresa, igual com la petroliera estatal russa Rosneft, no estan directament afectades per les sancions econòmiques imposades a Rússia com a resposta a la invasió d'Ucraïna, però tenen problemes de cara a nous contractes.

També et pot interessar

stats