Alemanya introduirà el tercer sexe en el registre de naixement

Al registre de naixement s'introduirà el tercer sexe, a més del masculí i del femení.

Alemanya introduirà el tercer sexe en el registre de naixement
Alemanya introduirà el tercer sexe en el registre de naixement

El govern alemany ha aprovat un projecte de llei per introduir al registre de naixement el tercer sexe, a més del masculí i del femení, sota la denominació d’un altre o divers. Esta mesura segueix la sentència del Tribunal Constitucional alemany de 2017 per la qual s’instava a l’administració a introduir la tercera opció en el registre de naixement. Així, es permet una inscripció positiva a aquelles persones que no pertanyen al sexe masculí ni al femení.

Amb el projecte de llei aprovat s’espera que entre prompte en el tràmit parlamentari. Ho ha explicat el portaveu del govern Stefen Seibert. A començament de 2019 podria entrar en vigor.

La ministra de Justícia, Katarina Barley, ha afirmat que cal modernitzar la legislació vigent.

La sentència del constitucional alemany argumentava que les persones que no són homes ni dones tenen dret a inscriure la seua identitat de gènere de manera positiva. Aquesta resolució va ser un pas endavant en el reconeixement dels intersexuals a Alemanya. A 2013 ja es va aprovar una norma per la qual els pares dels recent nascuts no havien de registrar obligatòriament els seus fills com a homes o dones si no es podia determinar amb claredat la identitat de gènere.

La reforma de 2013 ja seguia una recomanació del comité ètic alemany. L’objectiu de la llei era evitar pressions sobre els pares perquè no hagueren de determinar obligatòriament el sexe del bebé.

Es calcula que a Alemanya hi ha aproximadament 80.000 intersexuals, un poc menys d’un 0,1 per cent de la població.

Austràlia, Nova Zelanda, el Nepal, el Pakistan, Bangladesh, l’Índia, el Canadà, alguns estats dels EUA, Malta i Kènia són altres països del món on es pot fer la inscripció d’intersexuals.

També et pot interessar

stats