Alemanya, França i Bèlgica endureixen els controls a viatgers provinents des d'Espanya

Els països han reforçat les mesures i han ampliat els territoris d'origen amb què s'imposen restriccions.

Alemanya, França i Bèlgica endureixen els controls a viatgers provinents des d'Espanya
Alemanya, França i Bèlgica endureixen els controls a viatgers provinents des d'Espanya

Alemanya, França i Bèlgica reforcen els controls sanitaris obligatoris per als viatgers que arriben des d'Espanya com a mesura per a frenar l'expansió del coronavirus. Els tres països ja imposaven mesures de control als viatgers que arribaven de determinats territoris espanyols, però en les últimes hores els han reforçat o fins i tot ampliat a nous territoris.

Així, Bèlgica ha afegit la Comunitat de Madrid i Balears a la llista de regions en la zona taronja, on ja estaven Girona, Tarragona, el País Basc, La Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria.

També França desaconsella ara viatjar a Aragó per la situació epidèmica allà, de manera que es converteix en la segona comunitat autònoma espanyola afectada per la recomanació, juntament amb Catalunya, on ja es demanava evitar els desplaçaments.

Per la seua banda, Alemanya ha imposat l'obligatorietat dels tests de la Covid-19 a partir d'aquest dissabte per a tots els viatgers que tornen de zones considerades com d'alt risc, entre les quals actualment hi ha Catalunya, Aragó i Navarra.

La República Txeca demana tests als espanyols

La República Txeca manté Espanya en la llista de països sense risc epidemiològic per coronavirus, però a partir d'ara exigirà als espanyols que treballen al país centreeuropeu i que tornen des d'Espanya una prova PCR negativa o sotmetre's a una quarantena de dues setmanes. El requisit del test o la quarantena no serà necessari per als turistes espanyols, ni tampoc per a aquells que transiten pel país.

També et pot interessar

stats