Alemanya extraditarà el presumpte assassí de la periodista búlgara Viktoria Marinova

L'acusat ha reconegut durant l'interrogatori part dels fets que se li imputen.

Funeral de la periodista búlgara Viktoria Marinova a Ruse (Bulgària)
Funeral de la periodista búlgara Viktoria Marinova a Ruse (Bulgària) / Robert Ghement (Efe)

La fiscalia general de Celle, al nord d'Alemanya, ha informat aquest divendres que ha aprovat l'extradició a Bulgària del sospitós d'haver assassinat a la periodista búlgara Viktoria Marinova en el termini legal establert d'un màxim de deu dies. 

"El mateix acusat no ha posat objeccions a la seua extradició i s'ha declarat d'acord amb un procés d'extradició accelerat i simplificat", ha explicat la fiscalia a través d'un comunicat.  També han indicat que l'audiència territorial de Celle ha ordenat formalment la presó provisional amb vista a l'extradició del presumpte assassí, de vint anys, detingut el passat dia 9 a la ciutat alemanya de Stade

Segons la fiscalia, l'home acusat de violar, robar i assassinar la periodista búlgara ha reconegut durant l'interrogatori part dels fets que se li imputen. Per contra, ha negat haver tingut intenció de matar-la, de violar-la i de robar-li. D'acord amb aquestes assercions, "no es poden pressuposar motivacions polítiques", ha indicat la fiscalia en el comunicat. 

Dissabte passat van trobar el cadàver de la periodista de trenta anys a Ruse, presentava signes d'haver sigut violada. L'opinió pública búlgara i europea en general hi va reaccionar amb indignació.

La periodista era presentadora i directora de TVN, un canal privat local, i el seu assassinat es va produir després que el 30 de setembre dedicara una emissió a la corrupció amb fons europeus, inclòs el suborn d'empresaris i polítics locals.

També et pot interessar

stats