Alemanya declara Espanya zona d'alt risc per Covid-19

Els turistes teutons sense la pauta de vacunació completa hauran de fer una quarantena de 5 a 10 dies en tornar al seu país

Turistes alemanys arriben a un hotel de Palma
Turistes alemanys arriben a un hotel de Palma / Efe

El govern d'Alemanya ha requalificat Espanya com a zona d'alt risc de contagis per la Covid-19, segons l'actualització de les recomanacions de viatge a l'estranger anunciades per l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia.

Així, els turistes teutons sense la pauta completa de vacunació hauran de fer una quarantena en tornar a Alemanya. Tot i que en principi aquests viatgers s'han d'aïllar durant 10 dies, aquest període es podria reduir a la meitat si es presenta un prova PCR negativa el cinqué dia.

Itàlia introdueix un certificat sanitari per a l'oci en interiors

El Consell de Ministres italià, per la seua banda, ha ampliat l'estat d'emergència fins al 31 de desembre just quan el país viu un repunt de contagis. De manera preventiva i per a evitar restriccions més estrictes, el govern d'Itàlia ha introduït un "certificat verd" per a accedir a locals tancats com ara bars, restaurants, cines, teatres, estadis, museus o concerts.

Aquest document demostraria la vacunació, haver passat la malaltia o una prova diagnòstica negativa, però l'aprovació del decret encara ha de rebre el vistiplau del parlament. En el si del govern, els socis de coalició tenen postures oposades. Les forces d'esquerres són partidàries de l'ús del certificat i la formació ultradretana Lliga vol que se'n reduïsca l'aplicació al mínim.

També et pot interessar

stats