Alemanya aprova un projecte de llei per a legalitzar el consum recreatiu de cànnabis

La mesura del govern alemany permetrà la possessió màxima de 25 grams per a consum propi i l'autocultiu

Manipulen una planta de marihuana en una plantació / À Punt NTC

El govern alemany ha aprovat un projecte de llei per a legalitzar el consum recreatiu de cànnabis que permetrà posseir fins a 25 grams per a consum propi i l'autocultiu fins a tres plantes de marihuana per persona en cada casa. S'inicia així la "legalització controlada" del consum de cànnabis, segons ha dit el ministre de Sanitat alemany, Karl Lauterbach, en presentar el projecte de llei que ha aprovat el consell de ministres i que s'espera que supere el tràmit parlamentari.

"Crec que ràpidament podrem garantir que la proporció de cànnabis que es consumeix legalment siga molt més gran que la proporció de cànnabis que s'importa il·legalment i després es consumeix. Això és amb el que compte", ha assenyalat Lauterbach.

Aquesta legalització té el rebuig d'algunes organitzacions cannàbiques, com ha expressat Steffen Geyer, coorganitzador d'una manifestació a favor de la legalització: "Els plans del govern són inconstitucionals, massa complicats i excessius. Volem igualtat de drets per als consumidors de cànnabis. Això significa igualtat de drets amb el tabac i l'alcohol, que són més de risc".

Però sí que té el suport d'altres participants, com la manifestant Iris Scheib: "He tingut esclerosi múltiple durant uns trenta anys i és increïblement difícil trobar un metge que em recepte productes a base de cànnabis".

El ministre diu que, enfront d'altres models, com el dels Estats Units o el dels Països Baixos, el seu és el més adequat per a posar fre a una situació en la qual el mercat negre és cada vegada més "problemàtic".

També et pot interessar

stats