Alemanya acorda acollir fins a 1.500 menors refugiats dels campaments de Grècia

La CDU i l’SPD tanquen un pacte per a fer costat a Grècia i reclamen una solució “a escala europea”.

En imatge, un grup de refugiats improvisa un campament a l'illa grega de Lesbos
En imatge, un grup de refugiats improvisa un campament a l'illa grega de Lesbos / Costas Baltas (Reuters)

El govern alemany ha acordat acollir “un nombre limitat” de menors que hi ha en campaments de refugiats a Grècia. La decisió, fruit d’una negociació entre el bloc conservador de la cancellera Angela Merkel (CDU) i els socis socialdemòcrates (SPD) preveu allotjar a Alemanya entre 1.000 i 1.500 menors refugiats, segons el comunicat que han emés després de la reunió.

Les parts justifiquen la proposta com una “solució humanitària” per a “fer costat a Grècia” davant del gran desafiament que suposa la pressió migratòria.

“L’orde i la humanitat són dos aspectes que han d’anar junts”, apunta el comunicat, en què insisteixen que la solució per als refugiats ha d’adoptar-se “a escala europea” i en el format d’una “coalició voluntària” entre països disposats a organitzar-la.

140 ciutats alemanyes ja s’han oferit, en una carta dirigida al govern alemany, a acollir refugiats davant de l’escalada de la crisi a la frontera entre Turquia i Grècia.

Ara fa una setmana, l’SPD va reclamar una solució per als menors refugiats. Des de la CDU han insistit a recordar que cal evitar una situació com la que es va viure al 2015, quan Alemanya va rebre un milió de refugiats, després que Merkel ordenara obrir les fronteres arran de la decisió d’altres països europeus veïns de tancar-les, una situació que va generar fortes pressions internes.

També et pot interessar

stats