Aldarulls a París durant les protestes per a commemorar el primer any dels jupetins grocs

Les mobilitzacions acaben amb més de seixanta detinguts i ocasionen disturbis i actes de vandalisme.

Els manifestants bloquegen una carretera durant la manifestació per a commemorar el primer aniversari dels jupetins grocs a París
Els manifestants bloquegen una carretera durant la manifestació per a commemorar el primer aniversari dels jupetins grocs a París / Reuters

Aquest dissabte els jupetins grocs han tornat a eixir als carrers de París en una jornada de protestes que marca el primer aniversari del moviment. 

Les protestes no han aconseguit una gran mobilització i han ocasionat aldarulls i actes de vandalisme localitzats a la plaça d'Itàlia, al sud-est de la ciutat, on s'han incendiat algunes motos i cotxes. També han destrossat parades d'autobús i mobiliari urbà. La policia ha reaccionat amb càrregues i el llançament de gasos lacrimògens per a dispersar els manifestants.

Segons ha informat la prefectura de policia, més de seixanta persones han sigut detingudes i s'han realitzat vora 1.500 controls preventius a tota la capital francesa. Sobretot, a aquelles àrees on s'ha prohibit realitzar, al llarg del cap de setmana, qualsevol manifestació, com el barri de la catedral de Notre Dame, de l'avinguda dels Camps Elisis o de la torre Eiffel.

Fora de París s'han convocat altres manifestacions dels jupetins grocs en punts com Bordeus, Lilla, Lió, Marsella, Nantes i Tolosa.

També et pot interessar

stats