Albares telefona personalment als espanyols i espanyoles que romanen a Ucraïna

El ministre els ha assegurat que els proporcionaran una possibilitat per a eixir del país tant bon punt siga possible fer-ho en condicions de seguretat

José Manuel Albares ha telefonat personalment als espanyols i espanyoles que romanen a Ucraïna / À Punt NTC

El ministre d’Afers Estrangers, José Manuel Albares, ha telefonat directament a alguns dels espanyols i espanyoles que estan a Ucraïna i que, de moment, han decidit no eixir del país, malgrat el conflicte bèl·lic, per a interessar-se pel seu estat. 

Un fet insòlit que han agraït les persones que han rebut la trucada.

“Francisco, com va? Soc el ministre d’Afers Estrangers. Com estàs? Com us trobeu tu i la teua família?”. Així ha saludat Albares un del espanyols amb qui ha parlat, abans de confirmar que tant ell com la seua família mantenen la decisió de romandre a Ucraïna. 

“Jo vull eixir, però en condicions de seguretat, i ara mateix no hi ha cap garantia de seguretat a les carreteres”, li ha respost Francisco, després d’explicar-li que tant ell com la família estan bé, que es troben en un llogaret molt tranquil als afores de Kíev on no hi ha risc de bombardejos i que tenen prou provisions de menjar i aigua. 

Albares li ha assegurat que els proporcionaran una possibilitat per a eixir del país tan prompte com siga possible fer-ho en condicions de seguretat, i li ha recordat que, mentrestant, és important que seguisquen totes les recomanacions de les autoritats locals, que reduïsquen els desplaçaments al mínim i, sobretot, que es mantinguen en contacte amb el Ministeri.

Atenció 24 hores

El centenar d’espanyols i espanyoles que han optat per quedar-se a Ucraïna tindrà a disposició la Sala de Crisi de la Divisió d'Emergència Consular, que s'ha reforçat amb una desena de diplomàtics que atenen les línies telefòniques del número +34910001249 habilitades durant les 24 hores del dia.

A més, els serveis centrals del Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació actualitzen permanentment la situació d’aquestes persones amb l'objectiu d’oferir-los alternatives per a eixir del país si en algun moment ho sol·liciten i les circumstàncies permeten els desplaçaments.

També et pot interessar

stats