Albània rescata amb vida 46 persones entre els enderrocs causats pel terratrémol

Els equips de rescat s'afanyen a trobar supervivents pel temor a noves rèpliques del sisme, que ha causat 27 morts.

Els equips de rescat recuperen el cos d'una persona al municipi albanés de Thumane
Els equips de rescat recuperen el cos d'una persona al municipi albanés de Thumane / Florion Goga (Reuters)

Els equips de rescat han salvat entre els enderrocs 46 supervivents del devastador terratrémol que va arrasar aquest dimarts les zones de Durrës i Thumane, a la costa d'Albània. El pitjor que el país, un dels més pobres d'Europa, ha patit en 40 anys.

El balanç de víctimes ascendeix ja a 27 morts i hi ha 650 ferits, segons ha informat el Ministeri de Defensa. Alguns països, com  Grècia, França, Kosovo, Israel, Romania i Montenegro, han desplegat equips d'emergència per a ajudar en les tasques de recerca i rescat.

El terratrémol de 6,4 en l’escala de Richter va afectar dimarts a la nit la zona de la costa d'Albània i va estar precedit i succeït per 300 rèpliques més, algunes de magnitud 5.

Malgrat que l'exèrcit albanés ha establit a les zones més afectades refugis temporals en estadis de futbol, almenys 2.000 persones han hagut de passar la nit a la intempèrie. 

Entre els supervivents hi ha històries dramàtiques. Una de les més tràgiques l'ha viscuda una família de deu membres, en què només s'ha salvat el fill de 16 anys. S'han recuperat quatre cossos, i cinc més encara estaven, aquest dimecres, sota els enderrocs.

També et pot interessar

stats