Ajornat el llançament a l'espai el primer coet de capital privat amb astronaues a bord

La missió a l’Estació Espacial Internacional serà el primer llançament amb tripulació des del 2011.

Foto de portada: Proves tècniques, d'aquest dimecres, del coet Falcon, que anava a ser llançat a l'espai i finalment no ha pogut per llançat per una tempesta

Aquest dimecres la Nasa ha ajornat el llançament del coet Falcon de la missió Demo-2, que impulsen la NASA i SpaceX, i que portarà dos astronautes a l’Estació Espacial Internacional. La causa ha sigut el mal oratge i el llançament es provarà de nou dissabte. Aquesta missió s’emmarca en el programa comercial de vols espacials amb el qual la NASA busca abaratir els costos dels viatges a l'espai a través del finançament de companyies privades.

Aquest viatge espacial és el primer vol tripulat d'aquestes característiques operat per una companyia privada, perquè encara que Virgin Galactic ha realitzat ja vols tripulats a l'espai, han arribat a una altitud inferior a la que cal per a arribar a l'Estació Espacial Internacional.

Els dos astronautes de la NASA protagonistes de la Demo-2, Douglas Hurley i Robert Behnken, viatjaran a l’espai amb la càpsula Dragon Crew. Es tracta, a més, del primer viatge espacial amb astronautes que ixen de territori nord-americà cap a l'Estació Espacial Internacional des del que va fer el transbordador Atlantis, de la NASA, el 2011.

Està previst que els astronautes isquen del centre Kennedy per a accedir a la nau per la mateixa porta que van usar Neil Armstrong, Buzz Aldrin i Michael Collins el 16 de juny de 1969, quan van iniciar el seu històric viatge a la Lluna.

També et pot interessar

stats