Àfrica supera els 8 milions de contagis de Covid-19 i només té el 3% de la població vacunada

La falta d'accés a dosis fa que les persones més vulnerables del continent encara no hagen sigut immunitzades

Una infermera vacuna un xiquet amb la vacuna de Sinovac a Pretòria, Sud-àfrica
Una infermera vacuna un xiquet amb la vacuna de Sinovac a Pretòria, Sud-àfrica / Siphiwe Sibeko (Reuters)

El continent africà, on viuen més de 1.300 milions de persones, ha superat aquest dissabte els huit milions de contagis de Covid-19, mentre està immers en una tercera onada que comença a remetre, segons les dades dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties d'Àfrica. Només un 3,18% de la població dels països membres de la Unió Africana ha rebut la pauta completa de vacunació.

Pel que fa a la letalitat de la pandèmia, més de 200.000 persones han mort a conseqüència d'aquesta malaltia. La zona més colpejada continua sent el sud del continent, que acumula quasi la meitat de les infeccions totals, amb Sud-àfrica al capdavant.

Tot i la tendència descendent, les taxes de contagi són encara elevades i els màxims d'aquesta última onada –registrats al juliol– van ser molt alts i prolongats en gran part pels efectes de la variant delta.

Per a controlar l'aparició de variants de Covid-19 en el continent, l'Organització Mundial de la Salut ha anunciat aquesta setmana la creació d'un Centre d'Excel·lència Regional per a la Vigilància Genòmica i la Bioinformàtica a la ciutat sud-africana de Ciutat del Cap.

Les autoritats regionals de l'OMS han descartat que es puga aconseguir la meta de tindre vacunat al 10% de la població africana (els sectors més vulnerables) per a final de setembre, com s'havien proposat, per la falta d'accés a dosis. Malgrat el lent avanç de la immunització, es preveu arribar a un 40% de vacunats per a finals d'enguany.

També et pot interessar

stats