Adidas trenca amb Kanye West per fer comentaris antisemites i racistes

El fabricant de roba esportiva diu que "assumirà un impacte negatiu de 2.050 milions" després d'interrompre el negoci d'Adidas Yeezy, impulsat en col·laboració amb el raper

Logo de la marca de roba esportiva Adidas
Logo de la marca de roba esportiva Adidas / Europa Press
25 d'octubre 2022 - 14:29

El fabricant alemany d'articles esportius Adidas ha anunciat aquest dimarts que finalitza la cooperació amb el raper Kanye West amb efecte immediat després de les recents declaracions de caràcter antisemita i racista que ha fet. Ha qualificat d'"inacceptables, odioses i perilloses" perquè "violen els valors de l'empresa, com la diversitat i la inclusió, el respecte mutu i l'equitat".

En un comunicat, la companyia assegura que "no tolera l'antisemitisme ni cap altre tipus de discurs d'odi" i anuncia que dona per acabat el negoci d'Adidas Yeezy, marca que havia d'impulsar conjuntament amb West. La maniobra, "donada la forta estacionalitat del quart trimestre, és probable que tinga un impacte negatiu a curt termini de fins a 2.050 milions d'euros en el benefici net de la companyia el 2022", ha admés la firma.

Adidas precisa que "després d'una acurada consideració, la companyia va prendre la decisió de posar fi a la seua associació amb Ye —com es dona a conéixer Kanye West— amb efecte immediat". I agrega que això inclou "cessar la producció de productes de la marca Yeezy i suspendre tots els pagaments a Ye i les seues empreses". La companyia assenyala que és "l'única propietària de tots els drets de disseny dels productes existents", així com de les combinacions de colors anteriors i noves com a part de l'associació amb el raper.

Les declaracions que han provocat la polèmica es remunten a una entrevista en el podcast Drink Champs, en què West va dir que George Floyd, l'afroamericà assassinat el 2020 per un policia en Minneapolis, als Estats Units, va morir per consum de droga i no per l'asfíxia que li va provocar el policia Derek Chauvin, com va confirmar després l'autòpsia i la sentència judicial que va condemnar l'agent. Anteriorment, el raper va exhibir durant una desfilada de moda a París una samarreta amb el missatge "White Lives Matter" ("Les vides blanques importen"), un lema utilitzat sovint per supremacistes blancs en resposta al moviment contra el racisme "Black Lives Matter".

Les xarxes socials Twitter i Instagram han bloquejat els comptes de West en les seues plataformes, on infinitat d'usuaris van denunciar una sèrie de comentaris antisemites.

També et pot interessar

stats