Acusen Harvey Weinstein de quatre nous delictes sexuals, un a una menor d'edat als Estats Units

L'exproductor cinematogràfic compleix 23 anys de condemna a la presó per altres casos de violació i agressió sexual.

El productor cinematogràfic Harvey Weinstein abandona la sala on el jutgen, en una imatge d'arxiu
El productor cinematogràfic Harvey Weinstein abandona la sala on el jutgen, en una imatge d'arxiu / Reuters

Una nova demanda interposada en un tribunal de Nova York acusa de quatre nous delictes sexuals, un d'ells contra una menor d'edat, Harvey Weinstein, qui compleix 23 anys de condemna a la presó per altres casos de violació i agressió sexual.

La nova denúncia s'ha registrat al mateix temps que l'exproductor de cine espera per a ser extradit a Los Angeles, on hi ha un segon juí pendent per altres cinc suposats delictes que, en cas de tornar a ser declarat culpable, podrien sumar 29 anys a la seua condemna.

Segons els documents del registre, les quatre demandants inclouen en la denúncia al seu germà i soci Robert Weinstein així com les productores Disney, Miramax i Doe Corp perquè "coneixien que Harvey Weinstein era propens a establir males conductes sexuals i abusar del seu poder".

Els quatre delictes van ocórrer presumptament entre 1984 i 2013, en el context de festivals cinematogràfics com Canes i Venècia. Una demandant afirma que tenia 17 anys i era aspirant a actriu quan Weinstein la va convidar en 1994 a la seua habitació d'hotel, on la va agredir sexualment i la va violar.

L'acusació més recent data de 2013, quan una dona de 35 anys va conéixer el productor en el Festival de Venècia i després d'una audició va ser forçada a practicar-li sexe oral. Les altres dues denúncies es refereixen a situacions similars a Canes (França) i Nova York, en les quals Weinstein suposadament va abusar de les víctimes i les va violar després de prometre que impulsaria les seues carreres.

També et pot interessar

stats