L'actor Bruce Willis pateix demència frontotemporal

La família confirma l'empitjorament de salut un any després que es retirara de l'actuació per un diagnòstic d'afàsia

L'actor Bruce Willis, en una imatge d'arxiu
L'actor Bruce Willis, en una imatge d'arxiu / Featureflash Photo Agency (Shutterstock)

La família de l'actor estatunidenc Bruce Willis, retirat de les pantalles des de l'any passat per problemes de salut, ha confirmat que el seu estat ha empitjorat després que l'hagen diagnosticat de demència frontotemporal. Aquest trastorn, crònic i habitualment irreversible, afecta el lòbul frontal del cervell i provoca alteracions en la conducta, a més de perjudicar la parla.

"Encara que és dolorós, és un alleujament tindre per fi un diagnòstic clar: demència frontotemporal", diu el comunicat oficial difós per la família aquest dijous a través del web de l'Associació de Degeneració Frontotemporal i del compte d'Instagram de Rumer Willis, filla major de l'actor i de l'actriu Demi Moore. "La FTD és una malaltia cruel. [...] Per desgràcia, els problemes de comunicació són només un dels símptomes de la malaltia que pateix Bruce", afig el text atribuït a l'actual esposa, Emma Hemming Willis; l'exdona, Demi Moore, i els fills Rumer, Scout, Tallulah, Mabel i Evelyn.

La trista notícia arriba quasi un any després que el famós intèrpret anunciara que es retirava a causa d'un diagnòstic inicial d'afàsia, fet que va commocionar el món del cinema. Segons explica l'Associació Americana de la Parla i l'Audició, l'afàsia es considera un trastorn del llenguatge produït per una lesió cerebral, que afecta el llenguatge a través de l'expressió i la comprensió. A més, pot manifestar-se de manera sobtada.

Willis, de 67 anys, ha sigut tot un referent en el cine d'acció en una trajectòria que abasta quasi quatre dècades. En el rebost té nombrosos èxits comercials, fonamentalment durant els anys 90 i els 2000. Alguns dels títols més emblemàtics que ha protagonitzat són Jungla de cristal (1988) i les seqüeles, i altres com El cinquè element (1997) Armageddon (1998) o El sisé sentit (2001).

Ha guanyat un Globus d'Or —premis als quals l'han nominat cinc vegades— i un Emmy de tres candidatures. En els últims anys, havia reduït substancialment la participació en projectes cinematogràfics. Motherless Brooklyn i Glass, tots dos films del 2019, van ser els dos últims d'alt pressupost en els quals va assumir un paper principal.

També et pot interessar

stats