Activistes taquen amb pintura un quadre de Monet a Estocolm en protesta per la pèrdua d'aiguamolls

Després s’han apegat al vidre que protegia l’obra per alertar que la crisi climàtica també és una crisi sanitària

Les dues activistes en el moment de llançar pintura al quadre de Monet
Les dues activistes en el moment de llançar pintura al quadre de Monet / Instagram: @aterstallvatmarker

Dues activistes mediambientals han tacat aquest dimecres amb pintura roja un quadre del pintor francés Claude Monet al Museu Nacional d'Estocolm per a protestar per la situació sanitària causada per la pèrdua d'aiguamolls a Suècia. El moviment climàtic Restaurar Aiguamolls, —Aterstall Vatmarker en suec— ha informat en el seu perfil de Twitter que dues de les seues activistes, després de tacar amb pintura roja el quadre El jardí de l’artista a Giverny, s’han apegat al vidre que el protegia.

La portaveu del moviment, Roxy Farhat, ha explicat a la cadena de televisió pública sueca SVT que volen cridar l’atenció sobre el fet que la crisi climàtica també és una crisi sanitària, i que les malalties relacionades amb la calor s’estan convertint en un problema cada vegada major.

Farhat ha indicat, a més, que el quadre està “intacte” i que les dues activistes mediambientals, una infermera i una estudiant d’infermeria, han sigut detingudes per la policia sueca, segons ha arreplegat el diari suec Dagens Nyheter.

Per la seua part, un portaveu del Museu Nacional, Per Hedstrom, ha afirmat que el patrimoni cultural té un gran valor simbòlic i que és inacceptable atacar-lo o destruir-lo, independentment del propòsit. El quadre és examinat pels conservadors del museu per a veure si ha patit danys.

També et pot interessar

stats