Activistes pel clima bloquegen les pistes d'enlairament de dos aeroports a Alemanya

Protesten així contra la manca de mesures per a fer front al canvi climàtic

Activistes clima bloquegen aeroport
Activistes d'Última Generació bloquegen l'aeroport de Berlín el passat novembre / Europa Press

Les pistes d'enlairament de dos aeroports alemanys es troben bloquejades des del matí d'aquest dijous, per part del grup activista Última Generació. Es tracta dels d'Hamburg i Düsseldorf.

Així ho ha confirmat el mateix grup a través del seu compte de Twitter: "Protestem contra la falta de plans i de compliment de les lleis per part del govern en la crisi climàtica".

L'aeroport d'Hamburg també ha confirmat, a través del seu compte en la mateixa xarxa social, que l'eixida d'avions havia hagut de ser interrompuda. En aquesta ciutat del nord d'Alemanya comencen hui les vacances d'estiu.

Ja el novembre passat, activistes d'Última Generació havien blocat durant dues hores l'aeròdrom de Berlín. El grup demana mesures més efectives per a la protecció del clima, un límit de velocitat de 100 km/h en les autopistes i un tiquet de 9 euros amb el qual es puguen usar tots els trens a Alemanya.

Les seues accions —la més comuna, el bloqueig de carrers—, han generat enfrontaments amb automobilistes i hi ha hagut diversos processos judicials contra alguns dels seus activistes. 

També et pot interessar

stats