Acord per a unes noves eleccions a Bolívia

La Cambra de Diputats aprova el projecte de llei de règim excepcional i transitori per a la convocatòria de nous comicis.

Votació al Senat bolivià
Votació al Senat bolivià / Reuters

La presidenta interina de Bolívia, Jeanine Áñez, ha promulgat la llei d'urgència per a convocar el més prompte possible noves eleccions al país, amb el compromís que seran "netes, justes i transparents"..Ho ha fet després que la Cambra de Diputats aprovara el projecte de llei de règim excepcional i transitori per a la realització dels nous comicis generals.

El senador pel Moviment al Socialisme (MAS) Ciro Zabala, el partit del derrocat Evo Morales, part de la Comissió de Constitució al Senat que va presentar l'avantprojecte, ha destacat la rellevància d'aquesta norma. El MAS havia presentat també un projecte de llei per a evitar la persecució judicial de Morales i altres càrrecs electes i líders socials i sindicals, però Áñez s'hi ha oposat frontalment.

Ni Evo Morales, exiliat a Mèxic, ni qui va ser el seu vicepresident, Álvaro García Linera, podran presentar-se als nous comicis.

També et pot interessar

stats