Acaba el termini perquè Maduro convoque eleccions presidencials a Veneçuela

Si no es convoquen, nombrosos països reconeixeran el president interí, Juan Guaidó

Seguidors i crítics de Guaidó
Seguidors i crítics de Guaidó / Gustavo Amador (Efe)

En una crisi política a Veneçuela encara amb massa incògnites, al tauler de joc mundial, el president nord-americà, Donald Trump, no ha volgut quedar-se arrere i ha afirmat que no descarta l’opció militar. A més, ha confirmat que ell mateix va rebutjar una reunió que havia sol·licitat el mandatari de Veneçuela.

És la penúltima amenaça a Nicolás Maduro, que veu acabar sense la resposta esperada l’últimàtum del govern espanyol, al qual es van afegir Alemanya, França i el Regne Unit. El president espanyol, Pedro Sánchez, assegura que reconeixerà Guaidó com a president interí.

Maduro confirma que convoca eleccions, però només legislatives

Maduro ha dit que convocarà eleccions, però només legislatives, per a renovar l'Assemblea Nacional, que, precisament, presideix Juan Guaidó. El termini s'esgota  després de les manifestacions multitudinàries que van omplir els carrers del país caribeny tant de seguidors de Guaidó com dell president Nicolás Maduro. En els últims dies, alguns càrrecs de l'exèrcit veneçolà s'han manifestat contraris a Maduro, com el general d'Aviació Francisco Yáñez. També l'ambaixador de Veneçuela a l'Iraq, Jonathan Velasco, va dir que el govern havia violat la Constitució i es posava a disposició de Guaidó.

Última oportunitat?

D’altra banda, la Unió Europea serà coamfitriona, juntament amb l'Uruguai, el 7 de febrer a Montevideo, de la primera reunió del grup internacional de contacte sobre Veneçuela, segons ha informat la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini.

En un comunicat conjunt amb el president de l'Uruguai, Tabaré Vázquez, l'alta representant per a la política exterior de la UE ha indicat que les dues parts organitzaran la primera reunió del grup i que a la trobada acudiran els ministres.

També et pot interessar

stats