Quasi el 90% dels habitants d’una de les províncies més poblades de la Xina s’han contagiat de covid

La taxa de contagi a la província de Henan, amb prop de cent milions d’habitants, ha arribat al 89%

Ciutadans xinesos se someten a test d'antígens
Ciutadans xinesos se someten a test d'antígens / À Punt NTC

Quasi el 90% dels habitants de Henan (centre), una de les províncies xineses més poblades, amb prop de cent milions d'habitants, havien contret la covid abans del passat 6 de gener, segons càlculs oficials, ha informat el portal de notícies Tencent News.

Segons el Departament d'Informació del Govern de Henan en una roda de premsa, la taxa de contagi a la província ha arribat al 89%. Henan "ha superat amb èxit el pic d'infeccions" i la pandèmia ja mostra "una tendència a la baixa" en el territori, va proclamar l'executiu provincial.

Les autoritats, que es van basar en les dades recaptades "mitjançant el seguiment comunitari", van assenyalar que la proporció de residents que han tingut la malaltia és molt similar entre les zones rurals, on és del 88,9%, i les urbanes, on arriba al 89,1%.

Recentment, les autoritats sanitàries xineses havien demanat a les àrees rurals, a les quals viatjaran nombrosos treballadors immigrants a les ciutats durant les pròximes festes de l'Any Nou Lunar, que es prepararen per a la propagació de la covid, malaltia que ja ha passat el seu pic en algunes ciutats del país, però que encara pot colpejar les zones allunyades dels nuclis urbans.

Aquest mes, el país registrarà un augment del nombre de desplaçaments per les festes, en les quals els xinesos acostumen a tornar als seus llocs d'origen i que representen la major migració humana.

Henan no és la primera província xinesa que calcula que una part significativa de la seua població s'ha contagiat de covid.

Les autoritats de Sichuan (centre) van publicar a la fi del 2022 els resultats d'una investigació basada en un sondeig a més 158.500 habitants que indicava que la taxa de persones que havien sigut infectades pel coronavirus superava el 63%.

Per part seua, les autoritats de l'illa meridional de Hainan, de 9,2 milions d'habitants, van exposar recentment que la taxa d'infecció estimada de la província havia arribat al 50%.

L'epidemiòleg cap del Centre de Control de Malalties de la Xina, Wu Zunyou, va declarar en l'última setmana del 2022 que l'ona de contagis de covid que pateix el país ja "havia arribat al seu pic" en llocs com Pequín o Tianjin (nord-est).

Tot i el tsunami d'infeccions i les escenes d'alta pressió hospitalària registrades a les ciutats, les autoritats només han informat oficialment d'unes desenes de defuncions per la malaltia.

L'Organització Mundial de la Salut es va mostrar al desembre "molt preocupada" per l'evolució de la covid a la Xina i va reclamar "més informació", a la qual cosa Pequín va respondre que ha compartit les seues dades "de manera oberta, puntual i transparent" des de l'inici de la pandèmia.

Ahir, 8 de gener, la covid va deixar de ser a la Xina una malaltia de categoria A, el nivell de màxim perill i per a la contenció del qual s'exigeixen les mesures més severes, per a convertir-se en una de categoria B, que contempla un control més lax, marcant així en la pràctica la fi de la política de zero covid, retirada al desembre per les autoritats després que es produïren protestes.

També et pot interessar

stats