8 candidats es postulen per a succeir Theresa May al capdavant del Partit Conservador

El candidat preferit, Boris Johnson, advoca per abandonar la UE “amb acord o sense”.

8 candidats es postulen per a succeir Theresa May al capdavant del Partit Conservador
8 candidats es postulen per a succeir Theresa May al capdavant del Partit Conservador

Nous candidats, com el ministre de Medi Ambient, Michael Gove, es van sumar aquest diumenge a la carrera per a succeir la primera ministra britànica, Theresa May, en la direcció del Partit Conservador i al capdavant del Govern.

May va anunciar divendres passat que dimitirà del seu càrrec el pròxim 7 de juny com a conseqüència de les pressions dels seus ministres i diputat, encara que romandrà en el càrrec fins que siga elegit el seu successor. La primera ministra ha abandonat en veure que no prosperava cap dels seus intents per a executar la desconnexió del país amb Brussel·les.

Gove, considerat juntament amb Boris Johnson un dels artífexs de la campanya pel Brexit, és l’últim dels noms que s’uneixen a la llista d’aspirant. També s’hi van adherir el que va ser primer ministre per al Brexit Dominic Raab i l’exlíder dels Comuns Andrea Leadsom.

La resta de candidats que ja s’havien postulat de manera oficial són el titular d’Exteriors, Jeremy Hunt; el ministre de Desenvolupament Internacional, Rory Stewart, l’extitular d’Exteriors Boris Johnson i l’exmininistra de Treball i Pensions Esther McVey. Dissabte també va presentar la seua candidatura el titulat de Sanitat, Matt Hancock.

En total, són huit els que oficialment aspiren a succeir May.

El candidat preferit, Boris Johnson, advoca per una línia dura d’execució del “divorci” amb Brussel·les, i és partidari d’abandonar la UE el 31 d’octubre –l’últim termini fixat per a la desconnexió-, “amb acord o sense”.

També et pot interessar

stats