6 morts i 35 desapareguts per l'assolament d'una mina a Indonèsia

La mineria il·legal és un fenomen comú al país i els accidents ocorren de forma freqüent per la falta de mesures de seguretat.

Els equips d'emergència rescaten un miner
Els equips d'emergència rescaten un miner / Adwit B Pramono (Antara Foto / Reuters)

L’assolament d’una mina a Indonèsia a causa d'una solsida de terra a Bolaang Mongondow, al nord de l’illa de Cèlebes, ha causat almenys sis morts.

La solsida de terra va trencar els pals i taulons que suportaven la càrrega del terreny, inestable a causa de la gran quantitat de túnels excavats i el tipus de sòl.

Ara, els equips d'emergència indonesis tracten de rescatar amb vida els 35 miners que calculen que continuen soterrats en un jaciment il·legal d'or. Des que el dimarts col·lapsara la mina, les autoritats han salvat 19 miners.

Més d'un centenar de persones de les forces de seguretat continuen les labors de rescat a la zona muntanyenca i boscosa que complica el treball contrarellotge per a trobar a persones amb vida.

Al juny de l'any passat sis miners van perdre la vida a la mateixa zona en quedar soterrats per un despreniment de terra mentre treballaven sota la pluja en una altra mina il·legal d'or.

La mineria il·legal és un fenomen comú a Indonèsia a causa de la permissivitat de les autoritats i els accidents ocorren de forma freqüent per la falta de mesures de seguretat.

També et pot interessar

stats