563 morts i més de 28.000 infectats, últim balanç que deixa el coronavirus

Hong Kong sotmetrà des de dissabte a una quarantena obligatòria de 14 dies totes les persones procedents de la Xina continental.

Personal mèdic atén a pacients del coronavirurs en un hospital improvisat al Centre Internacional de Conferències i Exhibicións de Wuhan
Personal mèdic atén a pacients del coronavirurs en un hospital improvisat al Centre Internacional de Conferències i Exhibicións de Wuhan / Reuters

Les autoritats sanitàries xineses han elevat a 563 el nombre de morts pel coronavirus i a 28.018 el de contagiats diagnosticats fins ara.

Per tant, el nombre de víctimes mortals respecte del balanç del dia anterior s’incrementa en 73. Això suposa l’augment més alt fins hui. A més, s’afegeixen a la llista d’infectats, 3.964 persones més.

De les 73 defuncions, 70 han tingut lloc a la província de Hubei, de la qual Wuhan és capital i epicentre del brot. Tots els decessos menys dos -ocorreguts a Filipines i Hong Kong- s'han produït a la Xina continental, i una vintena de països compten amb casos diagnosticats.

Hong Kong imposa quarantena obligatòria als procedents de la Xina

Hong Kong sotmetrà des d’aquest dissabte a una quarantena obligatòria de 14 dies totes les persones que accedisquen a la regió administrativa especial procedents de la Xina continental com a mesura de contenció i control del coronavirus.

Air France prolonga la suspensió de vols a la Xina fins al 15 de març

L'aerolínia francesa Air France ha anunciat que la suspensió dels seus vols a la Xina per la crisi lligada al coronavirus es prolongarà, almenys, fins al pròxim 15 de març.

AI denuncia la censura de la Xina

D’altra banda, l'organització defensora dels drets humans Amnistia Internacional (AI) ha denunciat la campanya de censura duta a terme per les autoritats xineses en relació amb la informació sobre l'epidèmia de coronavirus.

Els últims dies les xarxes socials i la premsa xinesa han viscut un augment de la censura i diversos articles que se n'eixien de la línia oficial han sigut eliminats. Tot això en un context en què diversos experts internacionals han publicat estudis en què estimen que el nombre de contagis i morts podria ser superior que el que reflecteixen les xifres oficials.

Així mateix, AI ha posat l'accent en el dret a l'accés als serveis sanitaris, superats per complet a la ciutat de Wuhan per la crisi actual. A més, ha exigit que les quarantenes i els tancaments fronterers siguen proporcionats, i ha al·ludit a casos d'abusos duts a terme pels governs d'Austràlia i de Papua Nova Guinea.

Per acabar, ha carregat contra els actes racistes derivats del temor internacional al coronavirus que estan patint alguns xinesos.

També et pot interessar

stats