50 persones mortes en 24 hores a Líbia a causa del setge sobre Trípoli

Des que l’abril passat va començar l’ofensiva de les forces de l’est 1.500 persones han mort als combats, de les quals 283 eren civils.

VÍDEO | 50 persones mortes en 24 hores a Líbia a causa del setge sobre Trípoli

La guerra civil de Líbia ha repuntat aquest cap de setmana. Durant les últimes 24 hores 50 persones han mort a causa del setge sobre Trípoli del mariscal Khalifa Haftar, cap de les forces armades de la part oriental del país.

Del total d’aquestes víctimes, 42 han mort en l’atac sobre una acadèmia militar del govern de la part oest de Líbia. Les altres 11 víctimes són civils que han patit els bombardejos de Haftar.

Des que l’abril passat va començar l’ofensiva de les forces de l’est 1.500 han mort víctimes dels combats, de les quals 283 són civils. De ferits, se'n comptabilitzen ja més de 5.000.

El govern de Trípoli, a l’oest del país, és el reconegut per l’ONU i té el suport de Qatar i de Turquia. Quant al govern de l’est del país, no reconegut per l’ONU i per compte del qual lluita l’exèrcit del mariscal Haftar, té el suport de Rússia, l'Aràbia Saudita i França.

Recentment, el parlament turc ha autoritzat l’enviament de tropes en suport del govern de Trípoli. Des que el 2011 va ser derrocat Moammar al-Gaddafi, Líbia no ha conegut un govern estable.

També et pot interessar

stats