50 morts i 77 ferits en un bombardeig de l'Aràbia Saudita al Iemen

Segons la Creu Roja, almenys 29 de les víctimes són menors de 10 anys que anaven en un autobús escolar

Un xiquet iemenita ferit rep atenció mèdica en un hospital després de l'atac
Un xiquet iemenita ferit rep atenció mèdica en un hospital després de l'atac / Stringer (Efe)

El bombardeig de l'Aràbia Saudita al Iemen ha causat 50 morts i 77 ferits, segons informa la Creu Roja. Almenys 29 de les víctimes són xiquets menors de 10 anys que anaven en un autobús escolar. El vehicle va rebre l'impacte d'un míssil llançat per l'exèrcit saudita, que està en guerra amb els rebels houthis, amb el suport d'Occident.

El cap de la delegació del Comité Internacional de la Creu Roja (CICR) al Iemen, Johannes Bruwer, ha manifestat: “Els xiquets no són els que han de pagar el preu d’una guerra d’adults”.

Des de l’organització han fet una crida perquè es prenguen mesures per a mantindre els civils allunyats del conflicte, “no atacar-los i protegir-los”.

Aquesta no és la primera vegada que la coalició àrab, que actua al Iemen contra els rebels houthis, té com a objectiu atemptar contra civils i causa víctimes al país veí.

Fa una setmana, el moviment houthi va responsabilitzar la coalició d’un atac que va impactar en un mercat i en l’accés d’un hospital de la ciutat de Hodeida. En aquesta acció van morir més de cinquanta persones, segons el director de l’oficina de salut de la localitat, Abderrahman Yarala.

Condemna de les ONG

El secretari general de l'ONU, António Guterres, ha condemnat el bombardeig de la coalició liderada per l’Aràbia Saudita. En un comunicat, Guterres ha traslladat el condol a les famílies de les víctimes.

El cap de l'ONU ha demanat una “investigació independent i ràpida” sobre l'incident i ha reiterat a les parts implicades la necessitat de negociar un final del conflicte.

Per la seua banda, la Unicef, l'agència de Nacions Unides per a la infància, ha qualificat l'atac com “horrible” i ha demanat que siga un “punt d'inflexió” per a posar fi al conflicte.

També et pot interessar

stats