429 morts i 16.000 desallotjats en el tsunami d'Indonèsia

Es manté l'alerta per una altra possible erupció del volcà Krakatau mentre els equips de rescat busquen 154 desapareguts entre els enderrocs.

Els equips de rescat continuen buscant persones desaparegudes entre les runes | Adi Weda (Efe)

Les autoritats d'Indonèsia augmenten a 429 el nombre de morts en el tsunami que va colpejar dissabte passat la costa oest d'Indonèsia. Els equips de rescat continuen buscant 154 persones desaparegudes entre les runes i, segons l'informe oficial, hi ha més de 1.500 ferits. L'alerta es manté activada per la possibilitat d'una altra erupció del volcà Krakatau, que està a només 40 quilòmetres de zones urbanes. 

L'ona gegant de dissabte ha provocat l'evacuació de 12.000 persones i danys greus en les infraestructures. Les pluges intenses dificulten els treballs dels equips de rescat, que busquen entre enderrocs al llarg d'uns 100 quilòmetres de litoral. 

Les autoritats han confirmat que l'erupció del volcà Anak Krakatau és la causa del sisme submarí i posterior tsunami. Han explicat també que no es va activar cap alerta perquè el tsunami era “imprevisible”. 

L'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB) ha assenyalat que Indonèsia no compta amb sistemes d'alerta de tsunamis provocats per un volcà i que les boies col·locades per a detectar una pujada sobtada de les ones no funcionen des del 2012 per culpa del vandalisme i la falta de manteniment.

Indonèsia s'assenta sobre l'anomenat el Cinturó de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica que és sacsejada cada any per uns 7.000 terratrémols, la majoria moderats.

També et pot interessar

stats