34 morts en un atac a un centre educatiu a Kabul

A més, hi ha 56 ferits, molts d’ells estudiants d’institut.

Interior del centre educatiu on va produir-se l’atemptat ahir dijous
Interior del centre educatiu on va produir-se l’atemptat ahir dijous / Hedayatullah Amid (Efe)

Són 34 les persones que han mort a Kabul, la capital d’Afganistan, per l’atemptat suïcida perpetrat en un centre educatiu situat en un barri habitat per la minoria xiïta. A més, van resultar ferides 56 persones, algunes d’elles van ser traslladades a diversos hospitals de la zona per tal de rebre atenció mèdica. 

L’atac ha ocorregut dimecres 15 d’agost a primera hora de la vesprada, quan un insurgent ha detonar els explosius que portava adherits al cos, al centre educatiu on estudiaven centenars d’alumnes que estaven preparant els exàmens d’accés a la universitat. 

Els insurgents ataquen un centre de l’Agència d’Intel·ligència afgana a Kabul

A més de l’atemptat al centre educatiu que ha tingut lloc dimecres 15, dijous s’ha produït un tiroteig entre un grup d’insurgents i les forces de seguretat també a la capital de l’Afganistan, segons han informat fonts oficials. De moment es desconeix si hi ha hagut morts o ferits durant l’assalt. 

L’atac ha començat dijous de matí, a les 10:00 hores, hora local (5.30 GMT), quan un grup d’atacants s’han atrinxerat en un edifici en construcció, situat a l’area on es troba el centre d’entrenament del Directori Nacional de Seguretat, i han començat a disparar, segons ha informat el portaveu del ministre de l’Interior, Nasrat Rahimi. 

També et pot interessar

stats