Quasi 1.000 morts i més de 600 ferits en un terratrémol de 6,1 graus registrat a l'Afganistan

El sisme s'ha produït a l'est del país, prop de la frontera amb el Pakistan, i és el més mortífer en dues dècades

Serveis de rescat treballen entre els enderrocs
Serveis de rescat treballen entre els enderrocs / Twitter: @PanraAfg

Tragèdia a l'Afganistan. Almenys 920 persones han mort i més de 600 han resultat ferides per un terratrémol de 6,1 graus que va afectar la nit de dimarts les províncies de Paktika i Khost, a l'est del país. El balanç de víctimes és, de moment, provisional i es desprén de les xifres proporcionades per fonts oficials a l'agència de notícies estatal afganesa Bakhtar. Mentrestant, els equips de rescat continuen les tasques per a tractar de localitzar possibles persones atrapades, per la qual cosa "es preveu que el nombre de morts augmente", anota l'ens.

El sisme es va registrar de nit, a uns quaranta-sis quilòmetres de la ciutat de Khost, prop de la frontera entre el Pakistan i l'Afganistan, segons el Servei Geològic dels Estats Units. Poc després tenia lloc una rèplica de 4,5 graus, informava la mateixa entitat.

Un portaveu del Ministeri de Resposta i Maneig de Desastres afganés, Mohammad Nasim Haqqani, ha confirmat de moment a Efe més d'un centenar de morts, entre els quals hi ha "dones i xiquets" i més de setanta ferits. Ha admés que la xifra pujarà, ja que el terratrémol ha colpejat durament també altres províncies limítrofes. Imatges compartides en xarxes socials mostren nombroses cases destruïdes i el govern dels talibans ha començat ja les tasques de rescat amb l'enviament d'assistència, helicòpters i subministraments mèdics.

L'Afganistan sol patir terratrémols, especialment a la zona coneguda com a Hindu Kush, de gran activitat sísmica i habitual punt d'origen de moviments tel·lúrics a la regió. Però aquest últim, que ja frega el miler de víctimes mortals (i s'espera que el degoteig de vides perdudes continue augmentant) és el més mortífer de les últimes dues dècades, segons dades dels centres d'informació ambiental dels Estats Units.

A mitjan gener un altre sisme de 5,3 graus va sacsejar el nord-oest del país i es va cobrar la vida d'almenys vint-i-sis persones, segons dades de l'ONU. Així mateix, va destruir huit-cents habitatges, majoritàriament cases de tova, en diferents districtes de la província de Badghis.

També l'octubre del 2015 un altre terratrémol de 7,7 graus amb epicentre en l'extrem nord-oriental va deixar més d'un centenar de morts a l'Afganistan i quasi tres-cents al veí del Pakistan, on es van registrar també més de dos mil ferits.

També et pot interessar

stats