3 dones acusen de violació i abusos sexuals l'expresident de Costa Rica i Premi Nobel de la Pau Óscar Arias

La denúncia d'una de les víctimes a la fiscalia ha encoratjat les altres dues a fer públics els abusos.

El dues vegades president de Costa Rica, Óscar Arias
El dues vegades president de Costa Rica, Óscar Arias / Víctor Ruiz García (Reuters)

La societat costa-riquenya atén amb estupor les acusacions de tres dones per una agressió i dos episodis d'abusos sexuals contra l'expresident del país i Premi Nobel de la Pau, Óscar Arias.

El primer dels casos va transcendir dilluns, quan l'activista d'una ONG va denunciar davant la fiscalia que Arias la va violar el 2014 al seu domicili. Segons ha declarat, l'expresident va abusar d'ella per a demanar-li suport a una campanya.

L'activista –la identitat de la qual no ha transcendit– va traslladar el cas al seu entorn personal i professional en el moment dels fets i ara ha decidit fer el pas de la denúncia en sentir més sensibilitat per a casos com el seu, segons ha explicat, en una entrevista a Semanario Universidad.

En un breu comunicat, Óscar Àrias ha negat "categòricament" l'acusació, contra la qual assegura que actuarà als tribunals.

Dues acusacions més per abusos sexuals

En les últimes hores dues dones més han acusat d'abusos sexuals el mandatari, la figura més internacional del país.

Emma Daly, directora de Comunicaciones de l'organització Human Rights Watch, ha denunciat en The Washington Post que el 1990, quan exercia com a periodista, el dues vegades president de Costa Rica va tocar-li els pits en un hotel durant una entrevista.

La tercera acusació l'ha feta la periodista de Costa Ric,a Nono Antillón, i data del 1986, quan tenia 25 anys i treballava com a assessora de premsa d'Arias durant la campanya per a les eleccions presidencials. La dona ha relatat al diari La Nación que l'aleshores candidat va grapejar-la a l'oficina. Mai més va acceptar quedar-se a soles amb Arias, qui aquell mateix any va guanyar les eleccions i el següent va guanyar el premi Nobel de la Pau per la seua contribució a la pacificació d'Amèrica Central.

La polèmica persegueix l'expresident costa-riqueny, que també s'enfronta a una acusació per prevaricació, per haver afavorit, presumptament, la instal·lació d'una mina d'or a la frontera amb Nicaragua.

També et pot interessar

stats