254 morts per la Covid-19 les últimes 24 hores

A més, s'han comptabilitzat vora 15.000 nous casos de la infecció a Hubei.

Imatge de portada: web de la Universitat Johns Hopkins de Baltimore, que realitza un seguiment estadístic del virus.

Les morts per la Covid-19a la província de Hubei, focus de l'epidèmia, han augmentat en 254 les últimes 24 hores. Es tracta del major nombre de morts registrat en un sol dia en aquesta província xinesa i supera àmpliament el rècord diari de decessos del passat 10 de febrer (103).

En total, hi ha 1.310 persones mortes i més de 60.000 infectades per la Covid-19. Així mateix, les últimes 24 hores s'han comptabilitzat més de 14.840 nous casos de la infecció a Hubei.

Nous criteris per a comptabilitzar infeccions a Hubei

Les autoritats xineses han explicat que aquest increment es deu a l'adopció d'una nova metodologia que inclou en els càlculs "els pacients que han sigut clínicament diagnosticats".

Fins ara els pacients es confirmaven per mitjà d'uns test, realitzat amb uns equips que escassejaven i ara els metges tindrien més atribucions per a poder confirmar un cas.

44 contagis més en el creuer en quarantena

El Japó ha confirmat 44 contagis més a bord del creuer Princess Diamond, en quarantena a les seues aigües. A més, ha decidit autoritzar el desembarcament d'alguns majors de 80 anys i malalts que donen negatiu per a finalitzar l'aïllament en terra.

Així, ja són 218 els casos detectats al creuer, des que van posar en quarantena els vora 3.700 passatgers enfront del port de la ciutat de Yokohama.

Reunió a la UE per a coordinar una resposta

Els ministres de Sanitat de la Unió Europea celebren aquest dijous una reunió extraordinària per a estudiar la situació del coronavirus. Tractaran de coordinar una resposta per a evitar la propagació del virus.

També et pot interessar

stats