250 menors ferits de bala a Palestina

L'ONG Save the Children acusa Israel d'utilitzar munició real contra xiquets en les protestes a la Franja de Gaza.

250 menors ferits de bala a Palestina

L'exèrcit d'Israel ha ferit de bala 250 menors en sis setmanes de protestes a la Franja de Gaza, segons l'ONG Save the Children, que denuncia l'ús de la força per a reprimir estes mobilitzacions. 

Les manifestacions començaren el 30 de març i acaben el 15 de maig. Durant aquestes sis setmanes, segons el govern palestí, Israel ha mort 43 persones i n'ha ferit més de 8.000. Les Nacions Unides van reclamar fa dos setmanes, sense èxit, una investigació independent. L'última jornada de violència deixa una persona morta i 160 ferides. L'exèrcit d'Israel ha tornat a dispersar milers de manifestants amb munició real i gasos lacrimògens. 

Amb l'anomenada Gran Marxa del Retorn, els palestins reivindiquen el dret dels refugiats, dos terços de la població de Gaza, a tornar a sa casa i a les terres de Cisjordània que ara estan ocupades per Israel.

Els organitzadors esperen que durant els pròxims dies desenes de milers de persones acampen a la frontera d'Israel fins al 15 de maig, dia de la Nakba, o catàstrofe palestina. 

Escalada de la tensió

 

Tot el Pròxim Orient està en ebullició després que els Estats Units trencaren el pacte nuclear amb l'Iran. Aquest divendres els sectors més radicals del país han tornat a escenificar la resposta als carrers.

L'Iran, segons molts analistes, pot ser també el guanyador real de les eleccions que faran demà a l'Iraq. Perquè els candidats favorits són xiïtes i aliats de Teheran.

També et pot interessar

stats