25 víctimes mortals i desenes de desapareguts a les Filipines pel tifó Mangkhut

Alerta màxima a Hong Kong i altres províncies del sud-est de la Xina per l'arribada del tifó

Una dona camina per la ciutat negada de Baggao, a la província de Cagayan,Filipines
Una dona camina per la ciutat negada de Baggao, a la província de Cagayan,Filipines / EFE (Francis R. Malasig)

El nombre de víctimes mortals a les Filipines pel tifó Mangkhut ascendeix ja a 25 i hi ha desenes de desapareguts, segons les últimes dades provisionals facilitades pels equips d'emergència a mesura que van accedint a les zones afectades. La majoria d'aquestes morts s'han produït a conseqüència de solsides de terra en les zones de muntanya que van patir les pluges torrencials i els forts vents que va arrossegar el potent tifó al pas pel nord de les Filipines. Vint d'eixes morts es van produir en la regió de La Cordillera, quatre a Nueva Ecija i una a Ilocos.

L'assessor presidencial Francis Tolentino, designat per Rodrigo Duterte para supervisar la resposta al desastre en les àrees afectades, ha subratllat que a més de localitzar els desapareguts, els esforços ara s'estan centrant a restablir l'electricitat i les comunicacions en les zones afectades pel tifó.

Després de tocar terra en la localitat de Baggao, Mangkhut va arrossegar vents de fins a 305 quilòmetres per hora, pluges torrencials i va provocar ones de fins a sis metres. En la seua trajectoria cap a l'oest, el tifó es va debilitar lleugerament i va abandonar les Filipines rumb a la Xina, amb vents de 170 quilòmetres per hora.

Alerta màxima a Hong Kong

L'observatori nacional de Hong Kong ha emés l'alerta màxima davant l'arribada del tifó Mangkhut pel perill que representa per a la ciutat així com per a vàries províncies del sud-est de la Xina. L'alerta estarà en vigor durant les pròximes hores d'aquest diumenge quan s'espera que es produeïsquen vents de més de 118km per hora. Mangkhut continua movent-se constantment cap a la costa occidental de Guangdong, acostant-se cada vegada més a Hong Kong com una gran amenaça", ha apuntat l'agència oficial de notícies Xinhua que ha explicat que aquest diumenge a migdia és quan s'espera que el fenomen meteorològic impacte amb més força.

També la ciutat de Macao ha actualitzat el seu senyal de tifó al nivell més alt, això comporta que tots els transports terrestres, marins i aeris siguen cancel.lats. El govern central ha demanat als governs locals del sud-est de la Xina que es preparen davant l'arribada de Mangkhut, el tifó el més fort de la temporada. 

També et pot interessar

stats